recensie

Did I Mention I Love You – Estelle Maskame

5Het boek van de maand van augustus 2016! Samen met Kimberly van de Boekentrommel en Nakita van Nakita’s Library hebben we deze maand het boek Did I Mention I Love You van Estelle Maskame uitgekozen. Dit boek is een romantische young adult. En mocht je me kennen, dan weet je dat ik geen fan ben van romantische boeken. Of in iedergeval, bepaalde soorten romantische boeken. Maar goed, ik was wel nieuwsgierig naar dit boek. Er zijn zoveel mensen die het over dit boek hebben! Dus dit boek heb ik gewoon een kans gegeven.

 

Eden Munro came to California for a summer of sun, sand, and celebrities—what better way to forget about the drama back home? Until she meets her new family of strangers: a dad she hasn’t seen in three years, a stepmom, and three stepbrothers.

Eden gets her own room in her dad’s fancy house in Santa Monica. A room right next door to her oldest stepbrother, Tyler Bruce. Whom she cannot stand. He has angry green eyes and an ego bigger than a Beverly Hills mansion. She’s never felt such intense dislike for someone. But the two are constantly thrown together as his group of friends pulls her into their world of rule-breaking, partying, and pier-hanging.

And the more she tries to understand what makes Tyler burn hotter than the California sun, the more Eden finds herself falling for the one person she shouldn’t love… 

 

In dit boek maken we kennis met de zestienjarige Eden. Voor de zomer gaat Eden naar haar vader die in Los Angeles woont. Na de scheiding van haar ouders heeft Eden geen contact meer gehad met haar vader. Als hij dan na 3 jaar toch contact met haar opneemt en om haar vraagt om de zomer bij hem te verblijven, weet Eden niet echt wat ze moet. Aan de ene kant wil ze haar vader niet echt teleurstellen, maar aan de andere kant.. Hij heeft zelf ook in geen drie jaar contact met haar gehad, en opeens verwacht hij van haar dat ze de zomer bij hem spendeert?
Eden besluit toch om naar LA te gaan om kennis te maken met haar vader, diens vrouw, en haar drie stiefbroertjes.

2

Op de dag van aankomst is er een barbecue georganiseerd, en diezelfde avond komt Eden erachter dat haar oudste stiefbroer Tyler nou niet bepaald een lieverdje is. En zijn gedrag schiet bij Eden ook in het verkeerde keelgat. Wie denkt hij nu wel niet dat hij is? Een tiener met een ego van hier tot Tokyo die denkt dat hij alles kan én alles mag? Nee, Tyler is niet bepaald iemand met wie Eden door één deur past.
Helaas komen Tyler en Eden elkaar constant tegen omdat ze én toch familie zijn én met dezelfde mensen optrekken.
Toch probeert Eden Tyler te begrijpen, hoe moeilijk dat soms is. En terwijl ze dit probeert, begint ze telkens meer voor Tyler te vallen…

“I really wish you hadn’t said sorry for it. Because apologizing means regretting.”

Tja, als je zo de samenvatting leest, dan klinkt dit echt wel als een soap. En dan1 vooral zo’n tienersoap (inclusief alle
bijbehorende drama die ik niet heb opgenoemd). Maar las het voor mij ook zo? Ik zal je eerlijk vertellen. Toch wel een beetje. Maar dan niet die GTST drama (die ik overigens verschrikkelijk vind) maar veel vermakelijker en wat logischer als je alle gebeurtenissen bij op telt.

Het boek bevat dus soap elementen, maar is het ook zo voorspelbaar als een soap? Ja, ja dat is het echt. Maar stoort het? Nee, het stoort echt totaal niet! In tegendeel, ik moest soms juist wel lachen vanwege bepaalde gebeurtenissen. Ze waren dan zo voor de hand liggend. De exacte reden waarom de voorspelbaarheid mij niet stoort kan ik toch moeilijk verwoorden. Misschien kwam het vooral omdat ik geen hoge verwachtingen had?

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik van contemporary boeken minder hoge verwachtingen heb dan van fantasy boeken. Bij een fantasy boek is de auteur eigenlijk verplicht om een eigen wereld te scheppen, waarbij alles goed onderbouwd wordt. Bij een contemporary wordt gebruik gemaakt van de bestaande wereld.

“I already miss him and he hasn’t even left yet.”

3Het is een boek wat heerlijk is om in de zomer te lezen. Het boek doet me meer denken aan een feelgood roman, waarbij je je verstand op nul kan zetten, je voeten omhoog kan doen en gewoon lekker kan lezen.

Zal ik dit boek aanraden? Dat verschilt per persoon. Als je zelf snel fan ben van romantische en zwijmel boeken, dan kan je dit boek echt op je TBR zetten! Is dit niet het geval, dan zou ik er toch even over nadenken voordat je het boek gaat kopen. Dit boek is een typische contemporary, het heeft niets meer en niets minder dan dat.

Ik heb het boek 4/5 sterren gegeven.

Vergeet niet om ook de recensies te lezen van Kimberly van de Boekentrommel en van Nakita van Nakita’s Library. Binnenkort maken we het boek van de maand september bekend!

 

Overige informatie:
4Taal: Engels;
Uitgeverij: Sourcebooks Fire;
Aantal bladzijden: 393;
Gelezen versie: Paperback;
ISBN: 978-1-4926-3215-3.

2 gedachten over “Did I Mention I Love You – Estelle Maskame

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s