recensie

Torak en Wolf: de Zielenzwerver – Michelle Paver

Torak en wolf #2Torak en Wolf: De Zielenzwerver – Michelle Paver

In Torak, de zielzwerver wacht de jongen een nieuwe uitdaging: een geheimzinnige ziekte bedreigt de Ravenstam waar hij te gast is. Torak is de enige die op zoek kan gaan naar het zeldzame kruid met magische krachten dat de clan kan redden. Hij reist af naar de Zeeleeuwenstam en vraagt zich af waar Wolf is… En wat doet Renn? Op zijn tocht vol duistere gevaren ontdekt Torak stukje bij beetje waarom hij is uitverkoren om de strijd tegen het Kwaad aan te gaan.

 

In deel twee van de serie Torak en Wolf, heeft Wolf Torak verlaten om verder te trekken met een roedel.

In het Woud zijn er problemen, er is een besmettelijke ziekte die zich razendsnel verspreidt, en die een dodelijke afloop heeft.

Er zijn bij de Ravenstam al slachtoffers gevallen en Torak wil ze helpen. Hij moet op zoek gaan naar een zeldzame kruid die ze kan genezen, zodat het dodenaantal niet meer zal stijgen. Torak moet hiervoor onbekend terrein betreden, en dat gaat niet zonder gevaar. Torak ontmoet mensen die aardig lijken, maar of ze ook een goede aard hebben..?

Lukt het Torak de zeldzame kruid te vinden en ervoor te zorgen dat het dodenaantal niet meer stijgt?

Ook in dit deel van de serie nemen de omschrijvingen je weer mee terug in de tijd. Dit is iets wat ik heel erg waardeer aan de serie en waardoor je helemaal in de sfeer komt van “toen”, van al die jaren geleden.

Dit deel vond ik persoonlijker spannender als het eerste deel van de serie, omdat Torak zichzelf toch een beetje thuis begint te voelen bij de Ravenstam en dan dat die ziekte uitbreekt.

Wat ook fijn is, is dat dit deel totaal anders is als het eerste deel. De personages die erin voorkomen ken je nog wel van het eerste deel, maar de gebeurtenissen zijn totaal anders, de omgeving is anders, want Torak moet het Woud verlaten en gaat naar een eiland.

Kortom, ook dit deel raad ik je zeker aan om te lezen.

Ik geef dit boel 4/5 sterren.

Plaats een reactie